Extranet
Profijt is een samenwerkingsverband van VO, MBO, en HBO in de regio Achterhoek.

Welkom op de website van Profijt

Profijt is het samenwerkingsverband voor VO, VSO, Praktijkonderwijs, MBO en HBO in Oost Gelderland. Profijt is in 2000 opgericht om in gezamenlijk beleid voorwaarden te ontwikkelen die ertoe leiden dat meer onderwijsdeelnemers beroepsgekwalificeerd hun opleiding zullen afronden.

Profijt heeft als doelstelling geformuleerd: In samenwerking met de arbeidsmarkt in de regio het verbeteren van het onderwijs aan leerlingen en studenten dat past bij hun talenten en dat kansen biedt op een goede toekomst, rekening houdend met het belang van de regio.

Profijt wil dit doel bereiken door:

 • De verbetering van de doorlopende leerlijnen, tot en met het HBO, gericht op talentontwikkeling en het versterken van het beroepsonderwijs door de participatie met het bedrijfsleven, o.a. door het creëren van hybride leeromgevingen, in vo en mbo.
 • Verbeteren van het LOB, met intensivering van de samenwerking met de werkgevers gericht op de ontwikkeling van de beroepsidentiteit en de voorlichting op de arbeidsmarktperspectieven.
 • Doorlopende aandacht voor de ondersteuningsbehoefte van de leerlingen, waarbij elk talent telt.
 • BeroepenoriĆ«ntatie in het Slingeland Ziekenhuis Het Slingeland Ziekenhuis biedt de leerlingen in de regio de mogelijkheid om kennis te maken met de vele verschillende beroepen die in een ziekenhuis voorkomen

  Helaas zijn de mogelijkheden in het schooljaar 2020-2021 zeer beperkt i.v.m. de maatregelen tegen corona en de grote belasting voor de medewerkers in de zorg.
  Hopelijk kunnen we na de zomer van 2021 weer de activiteiten met het Slingeland Ziekenhuis opstarten.

   

  Ga voor het overzicht van de mogelijkheden die je als VMBO, HAVO of VWO-leerling hebt om in contact te komen met de beroepsprofessionals van het Slingeland Ziekenhuis naar:

   Beroepenoriëntatie SZ

   

 • STERA en de SEN-app Benieuwd naar ons project Smart Technical Education Regio Achterhoek en de SEN-app?

  Ga naar: https://SEN-app.n

   

 • LoopbaanoriĆ«ntatie en begeleiding De Profijtscholen werken samen met het MBO aan een loopbaanleerlijn

   

  Bekijk hier de documenten  van Profijt scholen.